www.elitcontab.ro

2002 - 2012 Elit Contab SRL Constanta

Prin intocmirea acestui studiu puteti investiga o serie de alternative in organizarea afacerii si pozitionarea pe piata. Este o calatorie lamuritoare, in care puteti alege diferite cai inainte de a ajunge la destinatie. Doar pentru ca analiza initiala poate fi negativa nu inseamna ca afacerea nu este viabila daca va fi reorganizata sau daca conditiile de piata se vor schimba. Uneoi, limitarile sau punctele slabe ale propunerii pot fi corectate. Studiul de fezabilitate este numai un pas in procesul si dezvoltarea unei afaceri si in general cuprinde trei aspecte majore de analiza: Fezabilitatea Pietei, Fezabilitatea Tehnica/ Organizationala si Fezabilitatea Financiara. Realizarea unui studiu de fezabilitate este o buna practica. Daca urmariti afacerile de succes, veti observa ca nu au initiat o afacere noua sau care implica un anumit risc fara a examina inainte  toate detaliile si a evalua probabilitatea succesului afacerii.

Motivele pro - studiu de fezabilitate:

- scoate in evidenta aspectele valoroase ale proiectului si evidentiaza alternativele;

- limiteaza numarul alternativelor;

- identifica noi oportunitati pe parcursul studiului;

- motiveaza actiunea de a abandona proiectul;

- asigura informatii corecte pentru luarea deciziilor;

- ajuta la cresterea investitiilor in companie;

- produce documentatie care demonstreazaca proiectul a fost investigat in amanunt;

- ajuta la asigurarea fondurilor de catre institutii de prestigiu.

Studiul de fezabilitate evalueaza potentialul proiectului pentru succes. Obiectivitatea perceputa in aceasta evaluare este un factor important pentru credibilitatea lui in fata investitorilor sau creditorilor care ar putea cere un asemenea studiu, dar este in primul rand importanta pentru intreprinzator, care are nevoie de informatii reale, si  nu de o consolidare falsa a viselor sale. De asemenea, realizarea unui studiu de fezabilitate presupune cunostinte solide in domenii tehnice si financiare legate de proiect.  Pentru aceste motive, in majoritatea cazurilor, studiile sunt realizate de consultanti exteriori firmei.

Continuare

 

studiu de fezabilitate constanta, plan de afacere constanta, fonduri structurale constanta, contabilitate constanta, iso 9001 constanta, iso 14001 constanta, iso 18001 constanta, iso 27001 constanta, sa 8000 constanta